17 feb 2007

BADALONA...JA ES HORA !

Avui, podia haver estat un dia important, els veïns de Canyet presentàvem a la Ciutat les propostes derivades del nostre projecte “Canyet Mar Verd”. Han vingut representants de totes les forces polítiques a excepció de la meva: el PSC. Tots han estat d’acord en que cal dialogar i arribar a una proposta de consens sobre un desenvolupament urbanístic sostenible que aprofiti el patrimoni, les sinergies positives i recondueixi les tendències especulatives posades en marxa. Tots marxàvem contents de la mà dels bons amics de Calonge, que per cert han patit molt en el camí de reconeixement de les seves propostes, però... et aquí, que noves informacions sobre pressió de compra sobre propietats de la riera de Canyet, fan pensar que existeixen expectatives fermes de continuar amb noves propostes no conegudes d’ urbanització intensiva de la zona.

Tot això m’ ha fet avançar en el temps la declaració pública de la necessitat de canviar les coses en el si de l’ agrupació local del PSC, per tal de posar-les en línia del que ja es normal en molts altres indrets a on la presència dels socialistes es majoritària.

A l’ agrupació del PSC de Badalona, existeix una situació tal que ha derivat cap a una majoria política, legítima per cert, que funciona quasi al dictat d’ una sola persona: Fermin Casquete, i amb una orientació que segons el meu parer ( i sembla ser que el de molts companys i companyes ) no es la mes adequada per el PSC local, pel govern de la Ciutat, ni per la Ciutat mateixa. Es evident que molts opinaran el contrari, i jo sento un absolut respecte per tots ells, però el teixit polític del meu partit es fonamenta tant en el respecte democràtic de les decisions acordades com en la legitimitat d’ aspirar a convertir en majoritàries altres d’ alternatives.

Es per això que desprès d’ escoltar nombroses demandes i reflexions, crec que ha arribat el moment de plantejar obertament una alternativa a la situació actual. Es hora, de revitalitzar el debat intern i l’ elaboració de propostes innovadores que il·lusionin als ciutadans i ciutadanes que ens demanden noves idees per els nous temps.

Immediatament desprès del període electoral, i a la fi de no distorsionar-lo, i tenint com horitzó el proper congrés del PSC, escoltarem i recollirem, totes les propostes que els companys i companyes i també els simpatitzants que així ho vulguin, ens formulin. Ho fem ara, perquè una vegada conegut el resultat electoral no s’ interpretés aquesta proposta de forma indeguda o malintencionada.

Queda oberta per tant aquesta proposta, que pretén ser majoritària i engrescadora, participativa i democràtica, si vosaltres voleu que així sigui, si no, aguantarem estoicament el que ens vingui a sobre.

De tot això he parlat amb la companya Maite, que ara té davant seu un moment de presa de decisions que afectaràn i molt al llarg dels propers anys a la Ciutat de Badalona i al propi PSC. Hom sap, que he intentat fer-me entendre amb la millor voluntat, i potser no he sabut o no he pogut aconseguir-ho; es possible fins i tot, que l’ etiqueta de “boig irrecuperable” no me la pugui treure de sobre , sobretot si s’ alimenta públicament per desqualificar-me. M’ entristeix, però no em preocupa , anirem endavant de totes totes.

Espero les vostres respostes, i no teniu recança, encara que ho diguin no deixaré ningú a l’estacada.

9 comentarios:

Anónimo dijo...

Sort!!!!

Anónimo dijo...

Compta amb mi, sempre serè fidel als meus amics.
Com ja tenen la seva opinió de tu ¿perquè et no fas el boig una vegada mes i dius algunes de les veritats que sabem tots?.
Llàstima que no et deixaran parlar, saps massa. Farem una campanya molt dura per que t'escoltin

Anónimo dijo...

La nostra ciutat té una ciutadania que no pot esperar mès, les necesitats básiques s´han tornat en
urgencies indispensables,el barco de la nostra ciutat és en aquest moment com un petroler del estil del "prestige", que no té un rumb pensant en els veïns, i que les esquerdes anuncien la sortida d´un suquet especial fosc i negre que ho embrutará tot.
Els ideals ( la recerca d`Itaca)
NOMÉS SERVEIXEN si ajuden a resoldre també el dia a dia de la gent que ho necesita .

MIQUEL

Anónimo dijo...

Ferran cuenta con tus amigos de siempre,los incondicionales de tu locura. Sabemos que estas loco pero no nos importa, pero eres honesto y como loco que eres siempre has dicho la verdad.tu locura es sana, los locos son necesarios. Desde aqui te animo a seguir hablando con claridad.Nunca te daran el soporte politico que necesitas para volver a tu ciudad pero intentalo, a lo mejor se llevan una sorpresa y salen ferranbellistas de debajo de sus marrones.
Por cierto, yo tambien soy una loca.

Anónimo dijo...

El mejor libro que he leído nunca ha sido “El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha”. Siempre me ha encantado su locura. A aquellos que no les gusta lo que ven y desean cambiar las cosas siempre se les ha denostado y llamado locos.
“Es mejor ser loado de los pocos sabios que burlado de los muchos necios” D.Q.

Te deseo suerte en tu andadura. La vas a necesitar. Sobre todo porque nadie confía en que tu apuesta sea factible.
Por mi parte voy a compartir la locura de otros amigos que creen que Badalona puede cambiar su rumbo.

Quizás como decía la canción de LLach: “Si jo l'estiro fort per aquí i tu l'estires fort per allà, segur que tomba, tomba, tomba i ens podrem alliberar”.

¡Viva la locura!

Anónimo dijo...

Que Badalona necesita un cambio..que digo necesita una revoluciony tu Ferran diran que estas loco afortunadamente tu locura te da alas y acrecienta tu HONRADEZ,pero no olvides hermano que te pueden dar un casquete....que no veas, Acaso sabes cuantos votos caben en un bus ?Tu partido no te apoyara pero los ciudadanos estamos HARTOS de componendas y extraños compañeros de viaje,VIVA LA LOCURA PERO VIVA MAS LA HONESTIDAD Y TU LO ERES.
ANIMO FERRAN ,TU PUEBLO TIENE VOZ Y VOTOS Que no se EQUIVOQUEN

Anónimo dijo...

Leo los ecritos recibidos y se nota que tienes amigos, pero estos amigos tienen miedo.Si, Miedo con mayusculas a esa mayoria fantasma que nos queren vender con la alianza del casquete y tortajada. Me duele pensar que quizas te has adelantado un poco en el tiempo, tendrias que haber esperado a que las encuestas que corren por ahi se confirmen y los hunda en la miseria. Al final, como siempre, pagaras tu el desastre socialista en Badalona.

Anónimo dijo...

Ferran,

Fa anys que et conec, estic en posicionaments polítics diferents,...però respecto les teves idees com tu has respectat les meves,...acabo de llegir el teu comentari i m'ha arribat al cor això de que et considerin un "boig irrecuperable",... d'entrada he pensat que era injust amb tu, però després he vist, des del moment que t'ho fas teu, que no deixa de ser més que una expressió de la teva lucidesa mental; lucidesa mental carregada d'honestetat, humanisme i bonomia...;perque potser és aquesta bogeria última la que ens agermana a aquells que volem una societat més lliure, més igualitària i més fraternal.
Josep Ramon

Anónimo dijo...

els problemes que dius no solament pasen a badalona ,crec que es una situacio que pasa al psc .
La temo de pedre poders reals o ficticis fa actuar a la gent de maneres poc democratiques.Soc un altre boig que m'han desqualificant nomes per dir el que penso. Estic i estare al teu costat sempre fidelis.