27 feb 2014

PRIMÀRIES A BADALONA



Tal com ja he comentat, en la meva opinió, hagués estat mes adequat obrir el procés de primàries immediatament després de les eleccions europees per diversos motius:

  • El procés de primàries pot pertorbar el desenvolupament de la campanya, en tant que els esforços dels militants estaran mes centrats en el recolzament de les diverses candidatures que en les eleccions pròpiament dites.
  • La presentació de diversos precandidats (en aquest moments 3), dificulta l’ accés als avals necessaris i pot tensionar innecessàriament la relació entre els militants de l’ agrupació, i provocar la seva inhibició davant aquest procés electoral.
  • La previsió moderadament favorable de les expectatives dels socialistes a nivell d’ Espanya i d’ Europa, pot representar  l’ inici d’ un canvi de cicle que hagués ajudat a donar un impuls al procés de primàries i concentrar-lo a l’ àmbit local.

Malgrat tot el procés s’ ha engegat i ja no té marxa enrere, pel que em sembla que els socialistes badalonins hauríem d’ actuar amb cohesió i prudència a l’ objecte de poder oferir als nostres conciutadans i conciutadanes un projecte col·lectiu fort, cohesionat il·lusionador, que permeti la recuperació de la seva confiança política per tal d’ afrontar amb garanties la situació de decadència que ens ha portat el desgovern de l’ alcalde del PP.

El PP, mes enllà de les obligacions que com govern ha d’ atendre, només ens ha aportat que un seguit d’ incidents en el si de la seva organització que ha deteriorat si més no, no la imatge del govern local que ja ho està i molt si no la de la pròpia Ciutat.   

El PP, no en ha pogut oferir ni tant sols un tracte diferencial per part del govern d’ Espanya, el que demostra que per ells, Badalona no es res més que un instrument i laboratori per el desenvolupament dels seus interessos i dels “lobbys” que els hi donen suport.

L’ escenari que s’ ens presenta no es fàcil, la recuperació de la posició i atenció que li correspon a la Ciutat i a cada un dels seus ciutadans i ciutadanes dificultosa, però no es propi de l’ esperit dels socialistes refugiar-se en la resignació, pel que com principal partit de l’ oposició, ens correspon elaborar i oferir als nostres ciutadans i ciutadanes una alternativa clara, sòlida, innovadora i valenta que doni resposta a les seves necessitats mes urgents, moltes d’ elles provocades per les polítiques antisocials del PP.

Necessitem doncs afrontar aquest procés de primàries amb:

·         COHESIÓ: Per això es absolutament necessari aprofitar el període de recolliment d’ avals per acostar les posicions dels diferents precandidats, i treballar en lo possible per arribar al dia 10 amb una sola proposta que reculli les diferents sensibilitats  per fer-ho partícip al conjunt de militants i simpatitzants cercant el seu recolzament majoritari i el seu compromís de defensa del projecte col·lectiu.
·         LLEIALTAT: Els processos democràtics es fonamentant en el diàleg, les síntesis, i el compromís de defensa dels acords presos. Es necessari doncs no fer cas de les manifestacions favorables a un o altre precandidat per membres d’ altres forces polítiques, com ja ha començat a succeir des del primer moment, en una clara manca de respecte i intromissió en els afers interns.
·         FORÇA I CONVICCIÓ: En el moment que vivim cal conjuntar l’ experiència i solvència dels companys i companyes que han demostrat suficientment la seva capacitat de gestió i la força i preparació dels companys i companyes mes joves per crear una força sòlida i contundent que tingui la convicció necessària per superar els obstacles que es presentin i ens permetin vertebrar el nou govern municipal que aquesta Ciutat necessita.


Davant d’ aquest repte no mancarà el meu compromís personal , si els companys i companyes ho troben adient, com tampoc mancarà el de molts companys i companyes, i ciutadans i ciutadanes que sense dubte s’ il·lusionaran i donaran suport a un projecte d’ aquestes característiques.


Encara som a temps...

No hay comentarios: