5 mar 2007

SEMPRE ENS QUEDARÀ CASABLANCA

Acabo d’ arribar de Casablanca (Marroc), a on he anat acompanyant una delegació de NEOCIUM, que son un grup d’ emprenedors catalans que a banda de guanyar-se legítimament la vida, tenen un ideari de desenvolupament, que no descuida la creació, la sostenibilitat, i el desenvolupament humà.
Defineixen la seva orientació empresarial en 3 punts:
· Escolten i es relacionen amb els territoris.
· Donen vida als seus projectes.
· S’ impliquen amb el desenvolupament dels mateixos.

Son valents, imaginatius i de confiança, na Mayte, en Joan, en Carles, l’ Estephane, i el meu bon amic Rafael Salanova acompanyat com sempre per l’Estrella, la seva entranyable dona. També forma part de nosaltres , i que sigui per molts anys, el bon amic Aziz que es una màquina plena d’ energia, i també d’ espiritualitat i afectivitat.

La capacitat imaginativa i creadora il·limitada d’ en Rafa (algun dia se li reconeixerà el seu treball i dedicació ) ens ha empentat a fer realitat el projecte de creació d’ una societat marroquina, Neoinvest-Africa Services que ha de posar en marxa un primer projecte de parc d’ atraccions (apadrinat pel Tibidabo), i un parc urbà, centre comercial i hoteler al que probablement seguiran altres en el futur.

Ens em trobat amb una ciutat i un País, que vol donar un salt endavant sense limitacions, però reforçant la seva singularitat i la seva dignitat. En els futurs processos de desenvolupament cada vegada tindran menys pes aquells que no tractin amb el suficient respecte a un poble que se sent orgullós de si mateix i que vol un futur millor pels seus ciutadans.

Hem parlat de tot això amb les màximes autoritats de l’ Estat, de la Regió, i del Municipi en aquest gran conglomerat que es la Gran Casablanca (Mes de 4 milions d’ habitants) i que sent per Catalunya i Barcelona una especial predilecció. En aquest camí ens ha guiat amb molta intel·ligència especialment en Aziz El Morabit (vice-president de l’ assemblea de la Regió).

Ara s’ obren una sèrie de reptes que ens han de conduir, cap a una millor entesa i un tractament adequat de les polítiques d’ immigració i de cultura, dirigides a l’ important població de marroquins a Catalunya. A partir d’ ara s’ obre un procés de relació a on s’ han d’ implicar les institucions catalanes i marroquines que sense dubtes tindrà resultats esperançadors per la relació entre ambdós comunitats. Confiem també que institucions com l’ Institut Europeu de la Mediterrània (IEMED) i persones com el diputat Mohammed Chaib, associacions i ciutadans individuals s’ incorporin a aquest procés entusiasta i il·lusionant.

In chaa alah

No hay comentarios: